Professionele hulp bij scheidingen.
Bel vrijblijvend: 035 - 799 02 75
Alimentatie
Laat kinderen niet de dupe worden van uw scheiding

Alimentatie zaak in Hilversum

Gaat u scheiden? In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met alimentatie. Ons kantoor uit Hilversum heeft jarenlang ervaring met het berekenen van alimentatie. Schakel daarom onze hulp in bij uw scheiding in Hilversum of omgeving van Hilversum.

Alimentatie voor kinderen

Bij een echtscheiding zijn ouders verplicht om de kosten voor de opvoeding, de verzorging en de studie van de kinderen te betalen. De hoogte van deze alimentatie wordt bepaald door een rechter. Deze bepaalt de hoogte aan de hand van de draagkracht van de ouders en de levensstandaard van het kind. De levensstandaard mag doorgaans niet dalen. De verplichting voor het betalen van kinderalimentatie stopt als het kind 21 jaar is.

Alimentatie voor partners

Naast alimentatie voor het kind, kan het ook voorkomen dat er alimentatie voor de partner betaald moet worden. Na een echtscheiding geldt er nog steeds een onderhoudsverplichting. Als één van de partners onvoldoende inkomen heeft om rond te komen, is partneralimentatie verplicht.

In sommige gevallen zijn hier afspraken over gemaakt in de huwelijkse voorwaarden of in de partnerschapvoorwaarden. De hoogte van de alimentatie wordt bepaald aan de hand van de draagkracht van de behoefte en de draagkracht. Ook kan de alimentatie afgekocht worden. Zo zit u niet meer jarenlang vast aan uw ex-partner.

Woont u in Hilversum of in de omgeving van Hilversum en heeft u een scheidingsspecialist nodig die u helpt met het regelen van uw scheiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ons bereiken via 035 - 799 02 75.