Professionele hulp bij scheidingen.
Bel vrijblijvend: 035 - 799 02 75
Huwelijkse voorwaarden
Overeenkomst ondertekenen

Huwelijkse voorwaarden afhandelen

Als u trouwt onder huwelijkse voorwaarden, betekent dit dat u en uw partner aan het begin van uw huwelijk afspreken wat aan wie toebehoort. Bij een scheiding kan dit gemakkelijk zijn, zodat u over de verdeling van deze zaken dan niet meer over hoeft te discussiëren.

De zaken die u tijdens uw huwelijk hebt aangeschaft moeten echter nog wel verdeeld worden. Ook moeten openstaande rekeningen of schulden verrekend worden. Het kan zijn dat u tijdens uw huwelijk de huwelijkse voorwaarden aan heeft laten passen. Dit vergemakkelijkt het praktische gedeelte van uw scheiding. Gaat u scheiden in Hilversum of in de regio Hilversum? Dan helpen wij u graag bij de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden.

Geen huwelijkse voorwaarden?

Heeft u geen huwelijkse voorwaarden op laten stellen? Dan bent u wellicht getrouwd in gemeenschap van goederen. U heeft in principe allebei recht op de helft van de bezittingen en de plicht om de helft van de schulden over te nemen.

Als echtscheidingsadvocaat uit Hilversum helpen we u graag bij het verdelen van alle zaken. Door middel van een echtscheidingsconvenant wordt er aangegeven wie wat krijgt. Dit is een document waarin alle belangrijke gemaakte afspraken en getroffen regelingen met betrekking tot het scheiden zijn vastgelegd. De rechtbank moet de echtscheiding dan nog bekrachtigen.