Professionele hulp bij scheidingen.
Bel vrijblijvend: 035 - 799 02 75
Ouderschapsplan
Regel het goed voor uw kinderen door middel van een ouderschapsplan

Ouderschapsplan opstellen in Hilversum

Het opstellen van een ouderschapsplan is sinds 1 maart 2009 verplicht als u en uw partner gaan scheiden. Een echtscheiding kan een grote impact hebben op kinderen, daarom is het van belang dat alle afspraken rondom uw kinderen duidelijk worden opgesteld. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u en uw partner.

Kinderen hebben het recht om beide ouders te blijven zien na een scheiding, in een ouderschapsplan worden afspraken hierover opgenomen. In een ouderschapsplan worden onder andere de volgende zaken besproken:

  • Het hoofdverblijf van het kind
  • Verdeling van de dagelijkse zorg
  • Praktische afspraken, zoals verjaardagen en vakanties
  • Verdeling van de kosten

Hoe wordt een ouderschapsplan opgesteld?

Als echtscheiding specialist begeleiden we u bij het maken van duidelijke afspraken over de invulling van het ouderschap na uw echtscheiding. Er wordt gekeken wat de ouders belangrijk vinden en wat het kind zou vinden van de gemaakte afspraak.

Het ouderschapsplan is een groeimodel. In het ouderschapsplan kunnen aanpassingen worden gedaan naar aanleiding van nieuwe omstandigheden en behoeften. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Uw scheiding in Hilversum van begin tot eind geregeld

Niet alleen met het ouderschapsplan, maar ook met de overige zaken die betrekking hebben op uw scheiding in Hilversum helpen wij u. Wij zetten samen met u een helder stappenplan op en werken gezamenlijk naar het beoogde doel: een snelle en rechtvaardige echtscheiding. Wij zijn werkzaam in Hilversum en omgeving van Hilversum en kunnen in uw eigen vertrouwende omgeving uw scheiding regelen.